BREAKING

Breaking je ples koji je nastao krajem sedamdesetih godina prošloga stoljeća u Bronxu, tj. u New Yorku. Plesači i plesačice koji se bave ovim plesom se nazivaju B-Boy (Break-Boy) ili B-Girl (Break-Girl). Određeni pokreti u breakingu izvode se u stajaćem položaju (Indian Step, Crazy Rock), dok su najfascinantniji oni koji se izvode na podu. To su Power-Moves, koji podrazumijevaju stajanje na rukama (Windmill, Flare, Headspin) te Footwork, kada su i ruke i noge na podu. Ne smijemo zaboraviti i na posljednju vrstu break pokreta, a to su poznati Freezovi i Diss-Moves.

HIP HOP

Hip hop je plesni izričaj pojedinca u istoimenoj supkulturi, čija je osnova u grooveu i vlastitoj interpretaciji glazbe. Hip hop plesačima omogućuje da izvode koreografije na svoj jedinstven način te da ples bude karakterističan upravo po izvedbi plesača. Hip hop je i kulturni pokret koji je nastao 70-ih godina na ulicama Bronx-a (New York) i tada se proširio po cijelom svijetu. Danas se hip hop sastoji od energičnih plesnih pokreta i kao takav je posebno zanimljiv mlađoj populaciji. Plesači uz hip hop ples imaju mogućnost psihičkog i fizičkog razvoja, jer učenje novih pokreta zahtjeva korištenje uma i pokretanje tjelesnih mišića. Ovakvi treninzi razvijaju motoričke sposobnosti i koordinaciju, a plesači uče i kako kroz timski rad postići što bolje rezultate.

STREET JAZZ

Street jazz je podvrsta jazz plesnog stila. Ovaj plesni stil objedinjuje elemente jazz plesne tehnike (fleksibilnost, čvrstoća, koordinacija i elegancija) s elementima karakterističnima za hip-hop, contemporary, house, waacking… Dodajmo da su karakteristike jazz pokreta izolacije tijela, fluidnost, sloboda i prirodnost pokreta, muzikalnost. Kao i u jazzu i street jazz naglasak stavlja na ekspresiju i reflektiranje emocija kroz pokret tijela. U koreografijama vlada energičnost koja pruža zadovoljstvo kako plesaču tako i publici te dodatno razvija karizmu svakog pojedinog plesača koreografije.

OSTALI PROGRAMI

House kao plesni stil nastao je u underground klubovima New Yorka i Chicaga i smatra se klupskim plesnim stilom. Plesači housea se obično prepuštaju nekoj opuštenoj vibraciji da im preuzme gornji dio tijela i ruke, a naglašavaju brz i složen rad stopala. Na razvoj ovog stila utjecali su afrički plesovi, step, jazz, mambo pa čak i borilačke vještine poput capoeire. Street fusion je svojevrstan 'hibrid' izmedu jazz plesa i hip hopa. Popping je stil koji je nastao na zapadnoj obali SAD-a. Popping ima sporiji tempo i definira se kroz jake kontrakcije mišica nazvane pops. Ovaj stil prožet je preciznom i robotskom vibracijom što ga čini prepoznatljivim. Locking izgleda lagano i jednostavno a sve zato jer je glazbena podloga lockinga funk, a izvodi se uživo tako da je osjećaj još bolji! Legenda kaže da je Lock ovom plesnom stilu dao ime kad je americki plesac Don Campbell pokušao napraviti potez nazvan Funky Chicken, ali neuspješno.

INDIVIDUALNI TRENINZI

Individualni treninzi odnosi se na sat treninga koji uključuje isključivo polaznika i trenera. Ovakve treninge preporučujemo onima koji su odlučili vježbati, ali ne znaju od kuda krenuti, kako pravilno izvoditi korake i kako ostvariti cilj koji vježbanjem žele postići ili niti nemaju konkretan cilj. Individualni treninzi nas osposobljavaju, pripremaju i omogućuju nam stjecanje potrebnih znanja kako bismo kvalitetno i pametno samostalno trenirali ili se, s vremenom, priključili grupnim programima. Preporuča se da i polaznici grupa, osobito natjecateljskih, uzmu pokoji individualni sat poduke za savladavanje težih elemenata.